Anneke Maaskant


Het komt goed, en zo niet, dan toch

“Voeten in de klei en de mouwen opgestroopt”. Het motto, de fundering van Infozorg werd mij bij mijn sollicitatie verteld. Detail: ik moest daar wel toe bereid zijn. En ja dat ben ik, want ik vind dit zonder meer waar. Hard werken om samen met u, de klant, de missie te volbrengen die u voor ogen hebt.

“Contact, contact, contact” een andere welbekende kreet binnen Infozorg. Ook deze is helemaal waar. Zonder contact geen missie. Het is onmogelijk met elkaar een missie te volbrengen als er geen contact is. En juist contact maakt het werk bij Infozorg zo mooi. Samenwerken, het samen doen. Samen werken naar de oplossing. We doen het niet alleen.

Nog eentje dan: “Het komt goed, en zo niet, dan toch”, ik weet niet eens meer zeker of ik hem zelf bedacht heb, maar ik gebruik hem in ieder geval vaak. Hoe dan ook, uiteindelijk komt het goed. Iedereen weet dat lang niet altijd alles in één keer goed gaat. De kunst is om niet te denken in problemen maar in oplossingen. Focussen op de mogelijkheden en niet op de onmogelijkheden, dat is wat ik probeer te doen in het leven, en dus ook in mijn werk. Samen met u, de klant, opzoek naar mogelijkheden en oplossingen, met als doel, het volbrengen van de missie.

In mijn vrije tijd mag ik graag knolskeur’n, waarmee ik gelijk mijn studietijd in Enschede eer aan doe. Want aangezien ze in het oosten des lands nogal van de oooooo’s en aaaaaa’s zijn, slikken ze daar voor het gemak de –en in tot ‘n. Ik kan u gerust stellen dat ik redelijk netjes ABN spreek, dus dat u niet bang hoeft te zijn voor onnodig tijdsverlies door allerlei miscommunicatie. Wat wel zo prettig is, want u weet net zo goed als ik dat in de zorg tijd erg schaars is.