Dorith Heger


Al van jongs af aan wist ik dat ik de zorg in wilde, alleen het ‘hoe’ en ‘wat’ veranderde met de jaren. Uiteindelijk heb ik een studie bedrijfskunde afgerond met hiernaast ervaring in de zorg in de vorm van stages en bijbanen. Denk hierbij aan: voedingsassistente en managementassistent in het ziekenhuis en restaurantmedewerker en schoonmaakmedewerker in de VVT.

Ik heb met plezier gewerkt, veel van de sector gezien en veel geleerd, één van die dingen was dat ik het beste uit de verf kom in een ondersteunende functie. Het ondersteunen, kritisch bekijken en optimaliseren van de (zorg)processen waarmee ik in aanraking kwam gaf mij energie.

Om de zorg optimaal te ondersteunen heb je uiteraard kennis nodig. Mijn bedrijfskundige kennis heb ik daarom aangevuld met de master ‘Innovatie in Zorg en Welzijn’. Deze opleiding stond onder andere in het teken van innoveren, analyseren en procesverbetering. Rekening houdend met verschillende belangen en wet- en regelgeving kan er gezorgd worden voor een goede levenskwaliteit van de patiënt, continuïteit van zorg en kosteneffectiviteit.

Een goede informatiehuishouding is één van de randvoorwaarden om dit te bereiken. Ik ben dan ook blij dat ik mezelf consultant bij Infozorg mag noemen en samen met u, de klant, kan streven naar de beste oplossing voor uw organisatie.

Wat mij erg aanspreekt in het werken bij Infozorg is de afwisseling en het klantencontact, in combinatie met interessante opdrachten door het hele land. Elke dag en elke opdracht is anders en dat zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Naast mijn werk als consultant breng ik mijn vrije tijd het liefst door met mijn familie, vrienden en vriendinnen. Ik heb een breed interesseveld  en dat is ook zeker terug te zien in mijn hobby’s. Bakken en koken en sporten zijn mijn grootste hobby’s. Daarnaast hou ik van uitjes, van cultureel bezig zijn (denk aan het bezoeken van een stad of museum) en van lekker de natuur in. Tot slot kan ik heel erg genieten van het ontdekken van nieuwe landen, gewoontes en culturen.