Viktor Siepers


Blijf groeien en gezond, blijf in contact met de grond!

In mijn vrije tijd ga ik regelmatig een rondje hardlopen door het bos, en af en toe test ik mezelf in een hardloopwedstrijd op de weg. Genieten van de frisse lucht, genieten als het steeds beter gaat en iets minder genieten op een slechte dag, nieuwsgierig wanneer ik een nieuw bospad uitprobeer en volhardend in de laatste kilometers van een wedstrijd; maar altijd in contact met de grond.

Deze aspecten zie ik, gelukkig, ook terug in mijn werk: in de visie van waaruit Infozorg haar rol als informatiseerder in de zorg vormgeeft, en in hoe ik elke dag zelf mijn rol als consultant probeer te vervullen.

Alle partijen in de zorgsector kunnen beamen dat verandering inmiddels een jaarlijks terugkerend begrip is. Nieuwe regelgeving, nieuwe financieringstromen, maar ook nieuwe technologische ontwikkelingen die een andere manier van werken mogelijk kunnen maken. Als consultant streef ik er naar al die nieuwe paden met nieuwsgierige blik te volgen. Op zoek naar kansen, op zoek naar zaken die zorginstellingen kunnen helpen met als uiteindelijke doel: meer handen aan het bed.

Maar zoals het hardlopen niet altijd vanzelf gaat, is het ook niet vanzelfsprekend dat een zorginstelling met enkel wat goede adviezen op het juiste pad blijft. Daar is volharding voor nodig, een frisse houding bij tegenslagen, maar bovenal: altijd in contact blijven met "de grond". De grond, dat zijn de mensen die elke dag hun best doen om hun cliënten zo goed mogelijke zorg te geven, dat zijn de mensen die er elke dag voor zorgen dat alle registratie rondom de cliënt, van contactpersonen tot verblijf periode, nauwkeurig en tijdig gebeurt. De grond, dat zijn ook de mensen die zelf zorg nodig hebben en goede zorg verdienen. Dat zijn de mensen die ik wil helpen. Zij geven mij de voldoening en de motivatie om met en bij Infozorg te blijven leren en groeien als consultant.