Brigitte van OnzenoortAls je het niet simpel kunt uitleggen, heb je het niet begrepen - Albert Einstein

Hulpverlener in hart en nieren, dienstbaar en altijd in de helpmodus. Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest op een High-/Intensivecare-afdeling van een psychiatrische kliniek, werd duidelijk dat ik vooral oog had voor de informatiesystemen die mijn collega’s en mij hielpen om de zorg voor de cliënten efficiënter te maken.

Om niet het contact met de mens te verliezen, koos ik ervoor om mezelf te specialiseren in het dusdanig inrichten van de informatiesystemen dat medewerkers in de zorg er optimaal gebruik van (kunnen) maken, maar vooral ook begrijpen wat de systemen hen te bieden hebben. Ik probeer ICT-gerelateerde zaken zo laagdrempelig mogelijk over te brengen en te documenteren. Ik zoek graag en veelvuldig contact met de medewerkers in de zorg om te horen hoe zij werken in het primaire proces, zodat ik samen met mijn collega's kan zorgen voor een optimale ondersteuning.

Inmiddels heb ik mij gespecialiseerd in medicatie en medicatieveiligheid, oftewel het elektronisch voorschrijfsysteem en de elektronische toedienregistratie. En daarmee houd ik me bezig bij Infozorg. Als consultant ondersteun ik zorgorganisaties bij het implementeren, optimaliseren en beheren.

Naast mijn leuke werk heb ik ook hobby's. In mijn vrije tijd sport en reis ik graag, en ik hou van lekker eten. Als ik ga sporten, ga ik joggen of fietsen, en als ik reis, reis ik naar uiteenlopende - bij voorkeur zonnige - bestemmingen.