Trainingen, e-learnings & workshops


Hoe trainen wij nieuwe medewerkers met onze applicaties?
Hoe gaan we om met nieuwe versies van applicaties?
Hoe plan ik trainingssessie met al onze parttime medewerkers?
Hoe word ik beter in functioneel beheer, wat moet ik daarvoor leren?

Dit doen wij voor je

Kennis overdragen is een belangrijk onderdeel van ons werk. Dit doen we met aandacht voor de mensen die aan de trainingen deelnemen. Onze trainingen zijn er in allerlei vormen en maten, zowel fysiek als in de vorm van een e-learning. Afhankelijk van jouw behoefte kun je kiezen voor een meer algemene training of juist op maat, instructiegericht of juist in de vorm van een workshop, zodat deelnemers zelf aan de slag gaan. Elke training sluit aan bij jouw dagelijkse praktijk. Of je nu een zorgmedewerker bent of een functioneel beheerder, je kunt bij ons terecht.

  • Praktisch en direct toepasbaar
  • Trainen op het moment dat het jou uitkomt
  • Jouw zorgplanmethodiek toepassen in jouw ECD
  • Knoppentraining met uitleg over de werkwijze
  • Inzicht in gegevensstromen in de zorg
  • Praktisch je informatiehuishouding regelen
  • Handig gereedschap voor functioneel beheer
  • Naar huis vol inspiratie

Abonnement Training

Het elektronisch cliënten dossier (ECD) is een onmisbare schakel in het dagelijks werk van zorgmedewerkers en moet altijd beschikbaar zijn. Tegelijkertijd willen we steeds eenvoudiger en makkelijker kunnen werken, waardoor er regelmatig updates nodig zijn van de ECD-applicatie. Je moet dus ook continu weten hoe die nieuwe versies van de applicatie werken en hoe je ze moet gebruiken.

Dit vraagt van de functioneel beheerder tijdig uitleg te geven over nieuwe versies. En het vraagt van zorgmedewerkers dat ze regelmatig trainingen volgen en werkinstructies opzoeken. Om de tijd die dat kost te minimaliseren bieden we ons abonnement Training als e-learning aan. We houden de nieuwe versies van jouw applicatie in de gaten en vertalen die naar praktische trainingen. Dankzij de e-learning kun je de training volgen wanneer het jou uitkomt. Hierdoor hoef je geen ingewikkelde planningen te maken. Ook voorkom je onnodige belasting van zorgmedewerkers met niet-cliëntgericht werk.

Soorten trainingen

Je kunt bij ons verschillende soorten trainingen volgen, zowel gericht op de gebruikers van applicaties als op functioneel beheerders.

Onze trainingen voor gebruikers van applicaties zijn bedoeld voor zowel medewerkers in zorgfuncties als voor medewerkers in ondersteunende diensten. We helpen je op weg en zorgen dat je ook echt begrijpt waarom iets nodig is, we leren je geen trucjes. Wel krijg je van ons geheugensteuntjes, zodat je geen belangrijke stappen vergeet.

In onze trainingen voor functioneel beheerders krijg je handvatten om functioneel beheer uit te voeren, onafhankelijk van de applicatie waarmee je werkt. Omdat je altijd beheerder bent van een bepaalde applicatie nemen we je mee in de details van die applicatie(s). Zo hebben we bijvoorbeeld trainingen voor FAB Ons, FAB Ysis en FAB Medimo.

Wil je meer weten van informatiemanagement of informatiehuishouding? Ook daarin hebben we ons gespecialiseerd. We laten je graag zien hoe je de informatiehuishouding op orde krijgt en houdt. Welke applicaties heb je en hoe gebruik je ze? Welke gegevens verwerk je als organisatie, waar verwerk je die en is dat nodig, nuttig en handig? Je leert bij ons datagedreven werken, met kennis van gegevensstromen en applicaties. En dat alles natuurlijk op basis van een ICT-visie die en een ICT-beleid dat past bij de algemene visie van je organisatie.

Al onze kennis verwerken we in onze Saar bieb, zodat je onze legoblokken ook na afloop van de training telkens weer kunt gebruiken. Ook van bijvoorbeeld alle BiSL-onderdelen vind je uitwerkingen in onze Saar bieb.

Praktisch en concreet

Onze trainingen functioneel beheer

Onze trainingen FB Ons bestaan uit 4 losse onderdelen: basis, plannen & roosteren, dossier, autorisatie. Inschrijven kan per onderdeel of als geheel.

Onze trainingen FB Medimo kennen 2 varianten. Je kunt je direct aanmelden of eerst nog met ons afstemmen.

Ons assortiment e-learnings

Denk aan administratieve en financiële verwerkingen, roosteren, plannen. Maar zeker ook aan het toepassen van zorginhoudelijke onderdelen als bijvoorbeeld OMAHA, Mikzo, zorgleefplan.

Denk aan applicatie trainingen voor onder andere: Ons (Nedap), Medimo (Enovation Medimo), Ysis (GeriMedica), AFAS software, Infogrip, Saar.

Training FB, IH en Saar

Wil je meer weten over informatiehuishouding? Wat is het, wat houdt het in? Wat is de relatie met functioneel beheer en informatiemanagement? En welk gereedschap is nodig? Wij laten zien hoe wij hier tegenaan kijken en hoe wij dit praktisch toepassen. Je leert ook Saar kennen. Je krijgt toegang tot onze Saar demo omgeving en tot onze bibliotheek, waarin je veel direct toepasbare uitwerkingen vindt.

Contact

Meer weten? Neem contact met ons op of kom een keer langs. Gezellig.

De koffie en thee staat klaar.