Functioneel beheer & informatiehuishouding


Wat moet ik weten over een nieuwe versie?
Gebruiken wij onze applicaties nog altijd goed?
Waar vind ik data bij datagedreven werken?
Waar zijn zibs verwerkt in onze applicaties?

Dit doen we voor je

Het aantal applicaties dat met elkaar samenwerkt en gegevens uitwisselt, neemt toe. Zowel binnen organisaties als in regio's en samenwerkingsverbanden. Daarmee is de druk op functioneel beheer hoog. Je moet snel en vaak wijzigingen doorvoeren. Daarbij moet je rekening houden met alle relaties en gevolgen. Hoe zorg je ervoor dat je zicht en grip hebt en houdt?

Al onze kennis en kunde van functioneel beheer en informatiehuishouding hebben we gebundeld in onze abonnementen Functioneel beheer. Ook onze applicatie Saar zetten we hierbij in.

 • Applicatie- en proceskennis, eenvoudig vertaald
 • Vakkennis in samenhang met applicaties, koppelingen en gegevens
 • Vakkennis ook van informatiebeveiliging en informatiemanagement
 • Legoblokken om zelf mee verder te bouwen
 • Hulpmiddelen voor de verbetering van jouw informatiehuishouding
 • Kennis van zaken van veranderende wet- en regelgeving

Functioneel applicatiebeheer van applicaties

Heb je (tijdelijk) niet genoeg capaciteit om een applicatie goed te beheren? Wij kunnen direct inspringen en jou ontlasten. Dat doen we op verschillende manieren: door voor een periode inzet te bieden op urenbasis of door (een deel van) het beheer op ons te nemen in de vorm van een abonnement. In beide situaties maken we duidelijke afspraken over wat we wel en niet doen. We hebben kennis van veel applicaties en van het vak functioneel beheren. We nemen altijd onze verantwoordelijkheid, in een abonnement kunnen we dat nog proactiever doen. We nemen hierbij het op orde brengen van de informatiehuishouding integraal mee.

En wil je meer kennis opdoen van een applicatie? Dan kun je ook bij ons terecht. Zie hiervoor onze trainingen, ook voor functioneel beheer.

Enkele applicaties waarmee we werken:

 • FAB Ons, Lable Care, SDB ECD, PUUR
 • FAB USER
 • FAB Zorgdomein
 • FAB Medimo
 • FAB Ysis
 • FAB Triasweb
 • FAB Roosterplanning
 • FAB Ortec WS
 • FAB AFAS of andere ondersteunende software
 • en nog veel meer

Abonnement Saar

Onze applicatie Saar helpt je de informatiehuishouding inzichtelijk te maken en te houden. Met Saar leg je informatie vast over de verschillende onderdelen van je informatiehuishouding. Saar verbindt en verrijkt deze onderdelen. Dankzij Saar heb je veel minder tijd nodig om een situatie te analyseren. Je kunt daardoor effectiever werken.

Saar heeft een bibliotheek (Saar bieb), waarin heel veel onderdelen van de informatiehuishouding al zijn uitgewerkt. Zo kun je hierin details vinden van de reeds verwerkte gegevens van een applicatie en haar koppelingen. Ook uitwerkingen (legoblokken) die je direct kunt gebruiken voor informatiebeveiliging, of hulpmiddelen voor het uitvoeren van functioneel beheer, hebben we voor je in de bibliotheek van Saar geplaatst.

Praktisch en concreet

Basisabonnement Functioneel Beheer

Met een basis abonnement kun je onze hulp inroepen bij allerhande vragen, zowel vanuit een applicatie, als over functioneel beheren in het algemeen. Daarbij acteren wij proactief. Zo laten we je weten welke veranderingen op je afkomen en hoe je daarmee om kan gaan. Je krijgt ook toegang tot Saar en haar bieb.

Infopunt

Veel mensen werken parttime. Daardoor is het soms moeilijk om op elke werkdag een vraag beantwoord te krijgen. Ons Infopunt staat elke werkdag klaar om je te helpen. Hoe fijn is dat? Infopunt helpt graag, dat kan ad hoc, vanuit een project of abonnement. Vijf dagen per week slimme helpende handen beschikbaar met kennis van processen en applicaties.

Wij beheren integraal

We werken op basis van de USM-methode, waardoor het fundament van onze aanpak gebaseerd is op een integrale en erkende architectuur.

Onderdeel van onze integrale aanpak is ook informatiebeveiliging. Dus handige hulpmiddelen om te voldoen aan diverse normen als NEN 7510 krijg je van ons er altijd bij.

Contact

Meer weten? Neem contact met ons op of kom een keer langs. Gezellig.

De koffie en thee staat klaar.