Functioneel beheer, een dynamische uitdaging!


Meer werk verrichten met minder mensen. Voor die uitdaging staan we allemaal, ook wij als functioneel beheerders. Elke dag weer puzzelen wij om onze kennis sneller expliciet te maken en aan al onze klanten beschikbaar te stellen. Dat doen we ook via onze abonnementen functioneel beheer. Samen werken aan applicaties, koppelingen en gegevens: doorgronden, uitzoeken, uitleggen, inzichtelijk maken. We helpen de kluwen ontwarren, zodat je makkelijker kan transformeren en daarbij tegelijk kan versnellen.

Enkele jaren geleden al zijn we gestart met onze abonnementen functioneel beheer. Waarom? Omdat het goed functioneel beheren zoveel voordelen biedt voor de gehele bedrijfsvoering, en dat is inclusief de zorg. Het is vaak onzichtbaar werk dat, wanneer het goed wordt gedaan, enorm veel voordelen biedt. Het uitdagende hierbij is dat de voordelen lastiger inzichtelijk te maken zijn. Je moet namelijk best wat investeren: tijd, moeite (overtuigingskracht) en discipline. Populair gezegd, het kost: bloed, zweet en tranen. En dan ga je pas de voordelen merken als je het een tijdje zo hebt gedaan en die manier van werken is ingesleten. Wij doen dit nu al jaren en merken en zien de voordelen elke dag. Wij kunnen nu snel veranderen, vele malen sneller dan een paar jaar geleden. Leggen de vinger eerder op de juiste plek en kunnen de kennis weer snel hergebruiken. Wie wil dat nu niet?

Bloed, zweet en tranen

Door een abonnement functioneel beheer bij ons af te sluiten versterk je jouw eigen functioneel beheer met de kennis en ervaring die wij al jaren hebben opgedaan en nog steeds dagelijks opdoen. Je wordt onderdeel van onze kennisgroep, onze FB-communiteit. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • onze processen en werkwijzen inzien, erop doorvragen en overnemen

  • een beroep op ons doen om (contextafhankelijke) vragen te stellen en snel beantwoord te krijgen, alle werkdagen

  • in onze brede bibliotheek kennis zoeken en de daarin verwerkte legoblokken gebruiken (sjablonen, uitwerkingen, blauwdrukken)

  • bij ons (uitzoek)werk neerleggen en/of een extra controle van iets vragen (zitten we echt goed met deze keuze?), of ons laten helpen bij wijzigingen voorbereiden en uitvoeren (of deze geheel bij ons neerleggen)

  • onze uitgebreide kennis van informatiehuishouding doornemen en inzetten, zodat je niet het wiel hoeft uit te vinden, maar op basis van wat er is snel verder kunt gaan (en op maat maken voor jullie situatie)

Veel mensen vinden het uitzoeken van nieuwe, innovatieve dingen leuk, zij genieten van die dynamiek. En dat is zo, altijd weer een uitdaging om op te lossen. Wat veel mensen daarbij niet altijd even scherp hebben is dat het beheren van al die innovaties op zijn minst even belangrijk en even dynamisch is. Geen dag is hetzelfde, zeker niet als je jezelf en jouw collega’s ook telkens weer uitdaagt om te verbeteren.

Vakmanschap is meesterschap

Wij zijn ervan overtuigd dat goed functioneel beheer vakmanschap is. Wij zijn functioneel beheer vakmensen, en ja, ook meesters. En daarom beheren wij heel graag, samen met jou, zodat we kennis en kunde kunnen uitdragen, zoals dat vroeger ook in gilden ging. Er komt meer bij kijken dan ‘alleen even’ een applicatie bijstellen.

Elke organisatie is continu in beweging, door de digitale revolutie helemaal, juist op ons vakgebied. De ontwikkelingen (algemeen en per applicatie(onderdeel)) zijn zo omvangrijk dat je dit alleen of met twee of drie personen echt niet bij kunt houden. Wij kunnen het als organisatie alleen maar bijhouden met ons hele team, omdat we met ‘meer’ zijn en alle ontwikkelingen en kennisdomeinen verdelen. De kennis die we opdoen maken we direct expliciet zodat deze gedeeld kan worden, bij ons intern en dus ook met onze klanten. Ook zoeken wij naar mogelijkheden om ons werk repeteerbaar te maken, zodat we dat werk snel en goed in de context van elke zorgorganisatie kunnen herhalen, optimaal rekening houdend met die organisatie. Dit zorgt voor een situatie waarin je als organisatie sneller kunt wijzigen en telkens dus verbeteren.

Samen of helemaal uitbesteden?

Samen met onze klant vervullen we de rol van functioneel beheer, of we nemen die rol helemaal over van een klant. Alle varianten zijn bespreekbaar en kunnen worden gerealiseerd in ons maatwerkabonnement functioneel beheer.

Om welke applicatie het ook gaat, we kunnen ‘m beheren, denk aan: Ons van Nedap, Medimo van Enovation Medimo, Ysis van Gerimedica, SDB ECD van SDB, PUUR van Ecare, USER van Avinty, AFAS Profit van AFAS, Roosterplatform van Roosterplatform om er maar een paar te noemen. Zorgorganisaties kunnen en willen wij altijd helpen, ongeacht de applicatie(s). Gedurende alle werkdagen.

Omdat we consequent onze kennis verwerken in onze bibliotheek kun je daarin 24x7 grasduinen en dat gebruiken, wat je ook aan waarde tegenkomt. En al zeggen we dat zelf, het is echt veel wat je in de bibliotheek vindt. Of het nu gaat om een specifieke applicatie (met allerlei details), een koppeling (tot op gegevensniveau vaak), of inrichtingskeuzes, het staat in onze bibliotheek. Ook handvatten voor informatiebeveiliging, handvatten over hoe je op onderdelen aan de NEN7510 kan voldoen bijvoorbeeld, vind je er.

Ook de werkwijzen die wij gebruiken, dus kennis over het vereenvoudigen van werkprocessen, stellen wij beschikbaar. En hebben wij het niet, dan maken we de kennis expliciet op basis van een vraag, van jou of van onszelf, zo eenvoudig is het.

Kopje koffie, fysiek of online?

Kortom, in deze tijden waarin mensen schaars zijn, vinden wij dat je slim moet werken. Ben je op zoek naar een functioneel beheerder? Bedenk dan dat je ook op zoek kunt naar functioneel beheer. Je vindt dat in onze abonnementen functioneel beheer. Kom je er een keer over praten? Online of fysiek, we staan je graag te woord. We zijn ervan overtuigd dat we samen snel verder komen.

Wil je meer weten, neem dan contact met ons op, we vertellen graag over hoe we je kunnen helpen.

26 juli 2023