Implementatie van applicaties


Wat is een realistisch tijdspad voor een implementatie?
Past de zorgplanmethodiek nog bij de doelgroep?
Hoe verwerken we het kwaliteitskompas in onze processen?
Verwerken we data in de juiste velden in de applicaties?

Dit doen we voor je

Wil je aan de slag met een (nieuwe) applicatie, zoals Ons, SDB ECD, Medimo, Ysis, of met één of meer onderdelen van een applicatie die je nog niet kent? Wij helpen je daarbij. We hebben een projectaanpak die eenvoudig, duidelijk en compact is. Onze jarenlange implementatie-ervaring is in die aanpak verwerkt, evenals onze kennis van de zorgbranche. Wij hebben oog voor het omgaan met veranderingen en ondersteunen je daarbij. Zo kan jij je focussen op de doelen van jouw organisatie en bereiken we samen het gewenste resultaat.

  • Concreet en praktisch plan van aanpak
  • Een realistische stap-voor-stapplanning
  • Handvatten op basis van onze ervaring
  • Goed geleid door betrokken projectleider
  • Altijd oog voor wat bij jouw organisatie past
  • Meteen praktisch aan de slag door de inzet van legoblokken
  • Zowel samen werken als samenwerken

Heldere aanpak met regie

Als je niet weet waar je heen gaat, weet je ook niet waar je uitkomt. Daarom maken we altijd een plan van aanpak. Geen ondoorgrondelijk document, maar een handzaam plan met de op te leveren eindproducten en de verschillende activiteiten die daarvoor nodig zijn. Dit alles overzichtelijk in beeld gebracht, zodat we samen precies weten wat wanneer moet gebeuren.

We starten met ons basisplan op basis van jouw input. Daarna maken we samen de definitieve aanpak. Het plan moet uiteraard passen bij jouw organisatie. Ons uitgangspunt daarbij is dat we er samen voor zorgen dat de verandering in jouw organisatie goed gaat werken. Onze aanpak is flexibel, omdat we vooraf niet tot in detail weten wat we tegenkomen. Tegelijkertijd houden we de regie, zodat we de gevolgen van gewenste aanpassingen op de planning kennen.

Je kunt op ons rekenen, ook als jouw eigen projectcapaciteit in de knel komt. Onze ervaring heeft ons geleerd dat veranderen leuk is, maar dat het ook veel tijd en energie kost. Dat kan best zwaar zijn, naast alle reguliere taken in jouw eigen organisatie. Daarom staan we altijd klaar om bij te springen.

We zijn informatiseerders, je kunt ons bevragen over gegevens, processen en applicaties. Vanuit deze invalshoeken bieden we je onze kennis en ervaring. Denk bijvoorbeeld aan trainingen en werkinstructies die niet alleen uitleg geven over de knoppen in een applicatie, maar die ook ingaan op het waarom van dit proces. In de bibliotheek van onze applicatie Saar staan deze praktische handvatten voor je klaar. Je krijgt bij aanvang direct toegang tot Saar.

Verschillende domeinen

Of je nu in de zorg zelf werkt, of in ondersteunende teams, je kunt al je vragen bij ons stellen. Heb je een vraag over het optimaliseren of inrichten van een zorgplanmethodiek in het zorg- of behandelproces? Kom maar op, we hebben alle soorten helpen implementeren. Van de vier domeinen van het Zorgleefplan (met en zonder Welzijn), de acht domeinen van Schalock, Leefplezierplan, Positieve Gezondheid, Mikzo, Omaha System tot Triple-C, ZelfRedzaamheidsMatrix en LACCS.

Of heb je een vraag over financieringsstromen, over het aanleveren van productie en declaratie of over plannen en roosteren? We kennen van alle onderdelen van de bedrijfsvoering het klappen van de zweep. Wil je meer weten over zibs, informatiestandaarden, zoals eOverdracht en het MedMij Medicatieproces? Klop maar aan, we helpen je verder.

Welke applicaties je ook gebruikt, de kans is groot dat we ze kennen. En zo niet, dan maken we ons die kennis in onze eigen tijd snel eigen.

Praktisch en concreet

Samen bepalen waar we heen gaan

We bespreken vooraf het doel en het waarom. Ook de daarbij behorende leidende principes, uitgangspunten, randvoorwaarden en risico’s met daarop te nemen maatregelen nemen we mee. We maken afspraken over de projectorganisatie en over de opleiding van alle medewerkers die met de verandering te maken krijgen. We verwerken alles in een praktische projectplanning.

Samen werken aan een nieuw begin

Het in gebruik nemen van een nieuwe applicatie kost bloed, zweet en tranen. Realiseer je ook dat de datum waarom de applicatie 'live' gaat niet het eindpunt is, maar een nieuw begin. Juist vanaf dat moment ga je bijstellen, bijschaven en verfijnen. Een kwestie van 'dieselen' en lange adem voordat de andere manier van werken echt geborgd is.

Samen een zorgplanmethodiek toepassen

Je hebt de puzzel gelegd en weet met welke zorgplanmethodiek je in jouw organisatie wilt werken. Nu wil je zo snel mogelijk aan de slag. Wij helpen je om te kijken hoe die methodiek eenvoudig in jouw elektronisch dossier (ECD) kan worden verwerkt. Een andere methodiek selecteren? Ook daar helpen wij bij, van begin tot einde.

Contact

Meer weten? Neem contact met ons op of kom een keer langs. Gezellig.

De koffie en thee staat klaar.