Sturen met Saar


Je wil jouw organisatie goed en effectief sturen. Daarom moet je op het juiste moment over de juiste informatie beschikken. Dat kan een stuk makkelijker als je een goed lopende informatiehuishouding hebt. Onze applicatie Saar helpt jou hier heel goed bij. Goed gereedschap is het halve werk.

Onderdelen huishouding

De informatiehuishouding bevat in ieder geval de volgende onderdelen die je goed moet organiseren, beheren en koesteren:

 • bedrijfsprocessen
 • gegevens
 • applicaties en koppelingen
 • mensen in rollen en functies
 • beleid

Door bedrijfsprocessen en applicaties effectief in
te richten hoef je gegevens maar één keer in te voeren: gegevensvastlegging aan de bron. Door goede verbindingen (koppelingen) tussen applicaties stromen gegevens eenvoudig en goed door alle applicaties heen. Zo zijn ze tijdig en juist op de gewenste plaats.

En als je duidelijk hebt welke mensen welke rollen in de huishouding vervullen, weet je ook waar je moet zijn met vragen. Want: elk item heeft een eigenaar en een beheerder, wel zo eenvoudig.

Saar maakt het inventariseren van wat je als onderdelen van de informatiehuishouding in huis hebt makkelijker. Saar geeft snel inzicht en helpt je analyseren, zodat je direct antwoord hebt op de vragen:

 • Welke bedrijfsprocessen kent de organisatie?
 • Welke applicaties worden gebruikt in welke bedrijfsprocessen?
 • Welke gegevens leggen we waar vast?
 • Welke koppelingen hebben wij in gebruik?

Per onderdeel kun je in Saar gegevens globaal en gedetailleerd vastleggen. Hoe jij dat doet, bepaal je zelf. Wij voorzien je daarbij van onze goede praktijken en legoblokken. Die vind je terug in de bibliotheek van Saar. De Saar bieb is altijd open. Je vindt hierin bijna alle applicaties uit de zorg, inclusief uitgewerkte koppelingen. Maar nog heel veel meer. Ook wat vanuit wet- en regelgeving moet.

Vliegende start

Onze kennis en kunde hebben wij gebundeld in de Saar bieb. Zo kun je zelf direct aan de slag, ook al ben je (nog) niet heel erg thuis in de informatiehuishouding.

In het bos (van aan elkaar gekoppelde applicaties) laat Saar je de bomen zien, en dus de applicaties, koppelingen en gegevens.

Saar abonnementen

Ons Saar abonnement kent de volgende varianten:

 1. Saar brons: ben je al onze klant dan heb je leesrechten, inclusief Saar bieb
 2. Saar zilver: zelf in Saar werken met ondersteuning van ons, en alles van Saar brons
 3. Saar goud: zelf in Saar werken inclusief abonnement functioneel beheer, zodat wij samen jouw informatiehuishouding op orde maken en houden

Saar zorgt mede voor meer tijd voor zorg

Privacyverklaring voor onze klanten & Gebruikersvoorwaarden Saar


Heb je een vraag over Saar?

Of wil je een demo? Laat het ons hier weten

Inloggen doe je hier

Saar login werkt nadat je een uitnodiging hebt ontvangen.