Informatiehuishouding


Wij hebben Saar ontwikkeld om zicht te hebben en houden op de informatiehuishouding, waarmee het uitvoeren van functioneel beheer optimaal ondersteund kan worden. Hier lees je meer over hoe wij tegen informatiehuishouding en Saar aankijken.

Atomium

De informatiehuishouding zien wij als een samenhang tussen alle onderdelen, gepresenteerd als een atomium. Saar maakt deze samenhang, en dus de verbindingen en relaties, duidelijk en inzichtelijk. Zo overzie je snel waar je rekening mee moet houden als er iets in de huishouding moet veranderen.

En veranderingen zijn er, elke dag weer. Nieuwe versies van software komen vaak maandelijks en soms wekelijks uit. Door de samenhang van applicaties moet je met veel factoren rekening houden. Ook de samenhang tussen deze onderdelen moet continu bewaakt, beheerd en bijgesteld worden. Saar helpt hierbij. Niet alleen ICT weet hoe de samenhang in elkaar steekt, ook gebruikers zien duidelijk de structuur, waardoor er een breder begrip ontstaat in de gehele organisatie. Saar maakt informatisering transparant en helpt deze te verduidelijken.

Kennis en legoblokken

Wij, professionele functioneel beheerders en informatiemanagers, verwerken onze kennis in Saar. Aangevuld met uitleg en tips. Daarmee beschik je snel over de laatste stand van zaken, kun je leunen op extra capaciteit en kennis, hoef je niet alles alleen te doen. Saar weet hoe de applicaties zijn ingericht en gekoppeld. Wil je meer hulp? Bel ons, dan helpen wij praktisch en direct, gebruikmakend van alles wat in Saar staat.

Saar groeit met een organisatie mee. Of je nu onervaren bent of juist specialist op het gebied van functioneel beheren, Saar is een praktische hulp. Samen met andere gebruikers van Saar zorgen wij ook voor levendige discussies die bruikbare resultaten en hulpmiddelen opleveren. Die delen wij met elkaar, in workshops en in de Saar bibliotheek.

Normen en raamwerken

In- en extern worden er in toenemende mate eisen gesteld aan de informatiehuishouding, zeker ook op het gebied van informatiebeveiliging. Hiervoor zijn allerlei normen opgesteld, denk aan de NEN en ISO normen, of aan de eisen van de AVG. (Algemene Verordening Gegevensbescherming) Saar helpt met het inzichtelijk maken van waar jij ten opzichte van zo’n norm of eis staat. Saar maakt een dwarsdoorsnede van jouw informatiehuishouding, en fungeert dan als een meetlat voor een specifieke norm.


Informatiehuishouding

Introductie Saar

Meer lezen

Heb je een vraag over Saar?

Functioneel beheer, een dynamische uitdaging

Meer werk verrichten met minder mensen, lees ons bericht hierover.