Veranderen is leren, leren is groeien


Alles om ons heen verandert, met een snelheid, die nauwelijks bij te benen is. Mensen wisselen sneller van baan dan voorheen. Kennis bijbrengen van nieuwe en veranderde werkwijzen is een continu proces geworden. Nieuwe medewerkers trainen en begeleiden ook. Daarom bieden wij onze trainingen (inclusief e-learning) ook als abonnement aan.

E-learning

Digitaal vergaderen en digitaal leren is niet meer weg te denken uit onze werk- en leefwereld. Onze trainingen bieden wij daarom allemaal aan als e-learning, of met e-learning, ook een combinatie is immers ijzersterk.

Continu verbeteren is continu trainen

Een training omdat je net een nieuwe implementatie hebt doorlopen is vaak verwerkt in de introductie van die nieuwe implementatie. Dat gebeurt meestal vlak voordat je die applicatie in gebruik neemt. Staat die introductie nu ook nog op jouw netvlies? Doe je structureel aan opfrissen? Eén keer per half jaar bijvoorbeeld? Er zijn immers best veel werkafspraken, weet je nog welke dat waren? En ja, ongetwijfeld zijn die werkafspraken inmiddels ook alweer wat bijgesteld, die moet je ook weer trainen.

En medewerkers die nieuw in dienst komen, wat doe je daarmee? Hoe leren ze werken met jouw applicaties en bijbehorende werkwijzen?

Continu trainen zorgt voor continu verbeteren

Abonnement op trainingen

En juist om ook in dit soort situaties een oplossing te bieden hebben we onze trainingsabonnementen ontwikkeld. Je kunt bij ons terecht voor eenmalige trainingen, maar ook voor een abonnement op trainingen. Daarmee word je ontzorgd: nieuwe medewerkers doorlopen op hun tijd de e-learning. En andere medewerkers frissen graag hun kennis tussendoor op, ook wanneer zij die behoefte en tijd hiervoor hebben.

De e-learning staat altijd klaar en wordt door ons aangepast aan nieuwe werkwijzen en nieuwe schermen (updates van applicaties). Desgewenst vul je e-learnings aan met een persoonlijke periodieke training, ook allerlei combinaties zijn mogelijk. Wij laten je graag kennismaken met onze goede praktijken.

Snel en goed op jouw maat maken

Omdat alles zo snel en met hoge frequentie verandert, hebben we de opbouw en aanpak van onze (e-learning) trainingen zo ingestoken dat we deze met weinig inspanning kunnen aanpassen. Aanpassen aan veranderingen, maar juist ook: aanpassen aan jouw wensen, jouw werkwijze, jouw maat dus.

Omdat wij gespecialiseerde beheerders zijn, kunnen we heel snel met behulp van onze legoblokken inspelen op veranderingen. We werken met onze legoblokken op basis van het 80-20 principe. Dit betekent dat onze e-learnings voor 80% af zijn en dat in de resterende 20% jouw maatwerk zit: specifieke wensen, jouw eigen werkafspraken en gebruik van de applicatie zoals jij deze hebt ingericht.

We noemen onze bouwstenen ‘legoblokken’, omdat we onze uitwerkingen elke keer weer hergebruiken. De slogan van Lego is niet voor niets: met lego kun je alles bouwen.

Doordat wij onze goede praktijken uitwerken als blokken kennis, kost het ons relatief weinig tijd om trainingen op maat te maken. Daardoor ontvang je de financiële voordelen van een standaard training, terwijl je toch je eigen, op maat gemaakte training beschikbaar hebt.

Knoppen en werkwijze ineen

Onze trainingen kenmerken zich door de combinatie van kennis en kunde. Kennis van jouw werkwijze: zo doen we dit in onze organisatie, zo is onze werkwijze. En kunde: zo gebruiken we deze applicatie, en dat betekent dus dat je hier in deze velden ‘dit’ ‘zo’ moet verwerken.

Door dit zo in onze e-learnings te verwerken, worden gebruikers niet afgeschrikt omdat ze door gortdroge werkinstructies moeten ploeteren. Zij worden juist ‘verleid’ om nog weer even een overzichtelijk filmpje te bekijken.

Wij werken ook met en in kleine stapjes (sessies) die overzichtelijk, behapbaar en dus kort zijn. Zo kunnen medewerkers deze sessies doorlopen op momenten dat zij ‘even’ tijd hebben.

Kleine stapjes maken leren licht

Nieuwe trainingen

Hebben we een training (e-learning) nog niet? Dan maken wij die graag voor je. Ook dan houden we rekening met herbruikbaarheid en betaal je niet alle kosten. Wij gaan met je in gesprek, maken een ontwerp, zetten de concepttraining klaar. Jij doorloopt deze en koppelt terug, wij maken hem passend af. Ook nu heb je de keuze: gebruik ik de training eenmalig gedurende een bepaalde periode, of neem ik een abonnement?

Soorten en maten

Wij hebben op deze manier al veel verschillende soorten en maten trainingen beschikbaar. Dit betreft onder meer applicatiegerichte trainingen. Denk daarbij aan zowel administratieve als financiële verwerkingen, roosteren, plannen, maar zeker ook aan het toepassen van zorginhoudelijke onderdelen als bijvoorbeeld OMAHA, Mikzo, RAI, leefplezierplan, zorgleefplan. En natuurlijk bieden wij ook meer algemene trainingen voor bijvoorbeeld functioneel beheer of informatiebeveiliging.

Denk aan applicatie trainingen voor onder andere: Ons (Nedap), Medimo (Medimo), Ysis (GeriMedica), AFAS software, Infogrip, Saar.

In onze Saar bibliotheek vind je een overzicht van al onze trainingen en e-learnings, met toelichting. Wil je hier doorheen bladeren dan kun je dit als klant van ons altijd. Heb je nog geen toegang tot Saar? Vraag die toegang dan met dit formulier aan. Ben je geen klant? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we ons aanbod heel graag, natuurlijk geheel vrijblijvend.


Jouw eigen LMS gebruiken?

Heel fijn! Dat heeft onze voorkeur. Via een LTI-koppeling maken we de training eenvoudig beschikbaar. Als je niet over een LMS beschikt dan kunnen we de e-learning ook vanuit onze applicatie aanbieden.

Meer informatie

Toegang tot Saar

Je bent klant, maar hebt geen toegang tot Saar? Vraag die toegang  via dit formulier aan.