Cas Menger


The world hates change, yet it is the only thing that has brought progress - Charles Kettering

Tijdens mijn studie bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit is mij bovenal een tweetal zaken duidelijk geworden: de sociale kant van organisaties weegt zwaarder dan de technische kant en verandering initiëren vergt draagvlak en een overvloed aan doorzettingsvermogen. Dit laatste geldt nog nadrukkelijker voor partijen die verandering in de zorg willen realiseren. Toch is het juist die uitdaging die mij gedurende mijn bachelor heeft gedreven om te specialiseren in organisatieontwerp. Ik ben van nature een mensenmens en krijg daarom veel energie van het nauw samenwerken met verschillende soorten en groepen mensen. Het is natuurlijk helemaal geweldig dat ik dit mag doen in een sector die een enorm maatschappelijk belang heeft.

Tijdens mijn masterscriptie is mijn affiniteit met de zorgsector aangewakkerd. Ik deed namelijk onderzoek voor een eHealth applicatie die gericht is op preventie binnen de mondzorg. Na gesprekken met zorgverzekeraars, tandartsen, mondhygiënisten en beleidsmakers kwam nadrukkelijk naar voren dat de interoperabiliteit van ICT systemen nog altijd een groot probleem is. Zonde, want deze complexiteit zorgt ervoor dat zorgmedewerkers uiteindelijk minder tijd hebben voor datgene waar ze in excelleren. Bij Infozorg kan ik als consultant mijn interesses en kennis in de praktijk brengen en indirect een steentje bijdragen aan de betaalbaarheid van de zorg.

In mijn vrije tijd ben ik zowel in de sportschool als op het voetbalveld te vinden. Hiernaast ben ik veel met muziek bezig aangezien ik piano en gitaar speel. Voor de rest houd ik van gezelligheid en heb ik tijdens corona een nieuwe hobby ontdekt: wandelen!