Slimme inzet van e-learning helpt


Een vernieuwing invoeren lijkt op papier zo makkelijk. Echter, alleen het borgen ervan is al een vak apart. Vaak is dat de echte worsteling, want hoe krijg je nu iedereen op de nieuwe manier aan het werk? Wij hebben ervaren dat het borgen van vernieuwingen makkelijker en beter gaat door het toepassen van e-learning. Het borgen wordt daardoor echt een continu proces.

Trainingen dichtbij en op afstand

Tijdens projecten geven wij allerlei trainingen om gebruikers een nieuw onderwerp uit te leggen en aan te leren. Al langere tijd wilden wij dit mede doen aan de hand van e-learning. Maar deze verandering kwam slechts moeizaam van de grond. Tot de wereld veranderde door de komst van Covid-19. De noodzaak om op digitale afstand training te geven, dichtbij op het eigen kantoor of thuis, was een feit. Waar in het verleden bijna altijd klassikaal trainen op locatie gewenst was, konden wij nu volledig aan de slag met de inzet van allerlei e-learning modules. Vertrouwd en toch ook nieuw.

E-learning is ondersteunend

Wij zetten e-learning in ons dagelijks werk in (implementatie)projecten in. Maar er zijn natuurlijk allerlei andere toepassingsmogelijkheden zoals:

  • Voor het opdoen en borgen van kennis in uw organisatie
  • Voor het opleiden van nieuwe medewerkers
  • Voor individuele inschrijvers (denk aan ZZP-ers/uitzendkrachten/flexwerkers) met allerlei onderwerpen
  • Voor functioneel beheer op elektronische leeromgevingen en e-learning software

Legoblokken

Wij werken al jaren met legoblokken. Deze legoblokken hebben wij nu ook in e-learning modules gegoten. Zo staat er voor veel onderwerpen al een legoblok klaar en deze kunnen wij samen met jou op maat maken. Dit kan in jullie eigen leeromgeving geïmplementeerd worden, maar er kunnen ook medewerkers uitgenodigd worden voor het maken van een e-learning module in onze omgeving.

Verschillende modules, een voorbeeld

Wij werken elke dag wel weer aan nieuwe modules. Denk hierbij aan verschillende zorgapplicaties zoals Ons, MijnCaress en Ysis. Maar ook aan geheel andere applicaties zoals Afas Profit, Saar of Infogrip. Of wat te denken van trainingen over functioneel beheer en informatiemanagement?

Gecombineerde toepassing van e-learning

Hoe fijn is het als medewerkers een training kunnen volgen op een moment dat het hen uitkomt en ze niet met meer collega’s (misschien wel meerdere dagen) naar een training moeten? Ja leuk, maar niet iedereen vindt zo alleen werken prettig. Soms wordt het ervaren als teveel zelf stoeien. Omdat dit inderdaad nogal eens het geval is combineren wij e-learning ook met het geven van klassikale (digitale) trainingen.

Het succes van e-learning heeft ook zorgorganisatie Marente ervaren tijdens de implementatie van een nieuw ECD in de thuiszorg. Hier kun je lezen hoe Marente dit project vanuit haar kernwaarden 'samen', 'ondernemend' en 'optimistisch' vorm heeft gegeven.

Wij gaan graag het gesprek met jou aan om te kijken hoe e-learning jou kan helpen. Via het groene blok rechts kun je je interesse kenbaar maken, waarna wij contact met je zullen opnemen.

10 september 2020