Jan Willem Homan


Samen werken = Samenwerken

Hoewel ik zelf geen zorgverlener ben (en daar soms wel eens spijt van heb gehad), heb ik met het werken op de scheidslijn van zorg en ICT wel al vele jaren het goede gevoel een positieve bijdrage aan de gezondheidszorg in Nederland te leveren. In verschillende rollen heb ik dat inmiddels ruim 30 jaar mogen doen, na aanvankelijk in de chemische wereld te zijn opgeleid en bij de Rijksuniversiteit Groningen ben gestart in een team bij Farmacie(!), betrokken bij onderzoek naar de ziekte van Parkinson.

Met een schat aan ervaring rondom het medicatie- en logistieke proces in zowel intra- als extramurale zorg ben ik begin 2015 als zelfstandig professional gestart met datgene wat ik het liefste doe: zorgprofessionals helpen om optimaal te kunnen werken met de digitale gereedschappen die ze aangeboden krijgen in de medicatieketen (elektronisch voorschrijven, elektronisch registreren van toedieningen, het uitvoeren van medicatiebewaking en controle en distributie door de apotheek), ondersteund door diverse koppelingen met andere bron- en deelsystemen. In de loop van 2018 is een samenwerking met Infozorg ontstaan, die ik vol overtuiging per 1 januari 2019 heb omgezet in een dienstverband bij een geweldige club mensen met veel kennis en ervaring op ‘mijn’ werkterrein en aangrenzende terreinen in de zorg.

Het grootste gemis voor mij als zelfstandig professional, het niet hebben van collega’s, is in één keer opgelost door ruim 30 enthousiaste Infozorgers.

Behalve geweldig leuk werk(en) bij Infozorg ben ik (bestuurlijk) actief in het basisonderwijs, met tennis, bij een glasvezelinitiatief en maatschappelijk betrokken via een serviceclub.

In mijn vrije tijd lees ik graag, al dan niet onder het genot van een lekker wijntje, en gaan we graag het water op…..al doen we dat laatste nog veel te weinig.