Karin van Bragt


Alleen met het hart kun je goed zien. Voor het oog is het wezenlijke onzichtbaar - Saint-Exupéry

In augustus 2014 ben ik als consultant bij Infozorg begonnen. Voor die tijd ben ik lang werkzaam geweest als (senior) functioneel beheerder in de V&V sector, de GGZ (algemene GGZ en de verslavingszorg) en bij een grote zorgverzekeraar.

Ooit ben ik begonnen als creatief therapeut in de GGZ. Ik ken de zorg dus ook als hulpverlener. In dezelfde tijd heb ik kunstgeschiedenis gestudeerd. Kunst is één van mijn grootste passies. Niet alleen kijken naar mooie kunstwerken, maar ook zelf vormgeven, doe ik graag.

Het citaat van Saint-Exupéry illustreert mijn levensinstelling: er is zoveel te zien, maar pas als je met je hart kijkt, kom je tot wat het leven uniek maakt: relaties met anderen in al zijn aspecten.

Dit gebruik ik ook in mijn werk. De kern van wat zorgorganisaties doen is de zorg voor een cliënt zo goed mogelijk uitvoeren. Informatietechnologie kan daarbij ondersteunen, maar mag nooit doel op zich zijn. Als applicaties belastend worden, moet daar iets aan veranderen. Dit kan zijn door het systeem aan te passen, maar ook bijvoorbeeld door de werkwijze onder de loep te nemen. Ik ondersteun medewerkers in de zorg, zodat ze hun kerntaak zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Samenwerken, goed luisteren en kijken zijn voor mij vanzelfsprekendheden. Klantvriendelijkheid staat bij mij hoog in het vaandel. Procedures en procesbeschrijvingen zijn goed, maar de efficiëntie voor de gebruiker staat bij mij voorop.
Ik vind het heerlijk iedere dag te werken met mensen met uiteenlopende achtergronden en op verschillende plaatsen in het land.

Met dit hart ben ik als consultant aan het werk: mensen helpen, die op welke manier dan ook aan goede zorg werken. Dit is mijn andere grote passie.