Nienke Klerk


Eenvoud is niet eenvoudig

Als zelfstandig adviseur adviseer ik zorgorganisaties over  bedrijfsvoering en de informatisering van dossiervoering en administratieve processen. Ik werk ook veel samen met Infozorg. Ik geniet ervan om samen met Infozorgers aan de slag te zijn en bij organisaties te kijken hoe Infozorg hen kan helpen.

In mijn werk zoek ik altijd naar het wij-gevoel. Ik vind het leuk en belangrijk om het gevoel te hebben dat wij samen bezig zijn onze doelen te behalen.

Eenvoud

Eenvoud is niet eenvoudig. Vaak zijn processen in organisaties door de tijd heen steeds ingewikkelder geworden. We kunnen processen optimaliseren door terug te gaan naar eenvoud. Dat klinkt heel makkelijk, maar is het niet. Van hele ingewikkelde dingen maak ik iets simpels. Ik heb een sterk analytisch vermogen en een sterk strategisch inzicht. Bij de implementatie van verbeteringen ben ik praktisch en doelmatig ingesteld. Mijn verbindend vermogen met en tussen de professionals op de werkvloer en het bestuur en/of management speelt een belangrijke rol bij het slagen van veranderingen.

Mijn liefde voor Scandinavië, zowel om daar te kamperen als Scandinavisch design, komen ook vast voort uit mijn passie voor eenvoud. En is een gezellig avondje met vrienden niet ook het ultieme wij-gevoel?