Ketencommunicatie


Digitaal communiceren met ketenpartners

Waar beginnen?

Digitaal communiceren wilt u vast ook, maar waar moet u beginnen? Deze vraag leeft bij veel van onze klanten. Wij hebben ons er natuurlijk in verdiept en zijn er mee aan de slag gegaan. Onze ervaring delen wij graag ook met u.

Met wie?

De eerste vraag die u moet beantwoorden is: met welke andere ketenpartners communiceren wij nu, met wie willen wij nog meer gaan communiceren? Hoe gaat dat nu en wat willen wij verbeterd zien?

Zo kan bijvoorbeeld de communicatie met laboratoria, ziekenhuizen en huisartsen prioriteit hebben.

Wat is mogelijk?

Een tweede vraag is: wat is er mogelijk? Dit is enerzijds afhankelijk van uw elektronisch cliëntendossier, maar uiteraard ook van de digitale mogelijkheden van de ketenpartners.

Naast het verkennen van de digitale mogelijkheden adviseren wij meteen ook het interne proces te optimaliseren: digitaliseren en werkwijzen veranderen gaan hand in hand.

Enkele voorbeelden

Huisartsen

De huisartsen verwijzen via Zorgdomein. Met ZorgMail berichten vanuit het ECD rechtstreeks naar het huisartsen informatiesysteem.

Laboratoria

De laboratoriumuitslagen wilt u het liefst rechtstreeks in het dossier van uw client. Dat kan in diverse situaties via ZorgMail. Daarnaast onderzoeken wij ook de mogelijkheid om via Zorgdomein laboratoriumaanvragen te plaatsen.

Ziekenhuizen

Ieder ziekenhuis heeft ook zo zijn eigen wensen en mogelijkheden. De specialisten ouderengeneeskunde verwijzen hun cliënten via Zorgdomein naar de specialisten in het ziekenhuis. De brieven van deze specialisten komen via ZorgMail rechtstreeks in de documenten van de desbetreffende client. Datzelfde geldt voor de verpleegkundige overdracht van een ziekenhuis dat Point gebruikt.

30 maart 2018


KwadrantGroep

Wij hebben hen geholpen met het maken van een plan van aanpak.  Dat zijn wij nu samen aan het implementeren.

Wij komen graag een keer bij u langs om te kijken wat er mogelijk is met uw ketenpartners en uw elektronische clientendossier.