AVG release Saar uit op 17 mei


Dat Saar ons helpt bij het onderhouden en beheren van onze informatiehuishouding, daar spraken wij al eerder over. Ook vertelden wij al dat Saar in onze organisatie dienst doet als verwerkingsregister.

Inmiddels hebben meer organisaties ingezien dat Saar hen bij het beheren en laten draaien van de informatiehuishouding kan helpen. Onze klanten zien dat Saar zeker ook in het kader van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) een handige hulp is. Daarom hebben wij Saar nu nog specifieker aangepast aan de eisen van de AVG.

In deze AVG-release leveren wij o.a. de volgende functionaliteiten op:

  1. Diverse verbeteringen t.b.v. het optuigen van het AVG verwerkingsregister
  2. De mogelijkheid om de externe verwerkerovereenkomsten vast te leggen bij de externe verwerkers. U heeft bijvoorbeeld snel en eenvoudig zicht op: met wie hebben wij welke verwerkersovereenkomsten gesloten?
  3. Diverse verbeteringen om koppelingen tussen applicaties beter en gemakkelijker vast te leggen
  4. De bibliotheek van Saar hebben wij verder uitgebreid. Hierdoor kunnen wij u als onze klant, nu nog sneller en beter van handvatten en legoblokken voorzien. U kunt nu bijvoorbeeld eenvoudig door ons uitgewerkte koppelingen uit de bibliotheek halen en deze in uw Saar gebruiken. Ook rollen en andere handvatten staan in onze Saar-bieb. Zodat wij u nog beter kunnen ondersteunen: u haalt zelf alles uit de bieb wat u kunt gebruiken. Wij zorgen er continue voor dat de bibliotheek wordt aangevuld en bijgesteld.


Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op, of bespreek het met de bij u bekende Infozorger.

17 mei 2018