Verleden, heden en toekomst samen in Bronbeek


Bronbeek is een museum en hét kenniscentrum van de koloniale militaire geschiedenis van Nederland. Het bevindt zich op een historisch landgoed. Bronbeek is ook een tehuis voor veteranen van de Nederlandse krijgsmacht en het voormalige Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL). Op het landgoed wordt een groot aantal herdenkingen gehouden.

Verleden

Mede door het levensverhaal van Ilona’s schoonouders voelen wij ons zeer betrokken bij Bronbeek. Wij zijn er trots op dat wij Bronbeek mogen helpen met het optimaliseren van hun zorgproces.

Ilona's schoonouders zijn beiden geboren en getogen in Nederlands Indië. Haar schoonvader werd in de Tweede Wereldoorlog opgeroepen voor militaire dienst, was KNIL soldaat en werd als krijgsgevangene onder erbarmelijke omstandigheden gedwongen te werken aan de Birma Spoorlijn. Haar schoonmoeder werd als jong meisje samen met haar moeder opgesloten in een vrouwenkamp. Beide schoonouders zijn de 95 gepasseerd en kunnen als geen ander vertellen over hun leven in die tijd. Zie ook Ilona's verhalen: https://www.ilonapullens.me

Heden

Vandaag de dag is Bronbeek een mooi en modern bedrijf. De combinatie van faciliteiten maakt het landgoed uniek en buitengewoon aantrekkelijk. Een schitterend museum met oog en aandacht voor alle aspecten uit vervlogen tijd. Een heerlijk restaurant met mooie mogelijkheden voor - ook zakelijke - bijeenkomsten. En natuurlijk een werkelijk unieke zorgorganisatie, zowel wat betreft locatie als wat betreft zorg.

Toekomst

Het is hierom dat wij het bijzonder fijn vinden deze mooie organisatie te mogen helpen met het bouwen aan hun toekomst. Wij implementeren bij Bronbeek het electronisch cliënten- en administratiesysteem Ons. Daarmee verzekert Bronbeek zich van een sprong voorwaarts, de registratie van haar zorgverlening wordt hiermee geborgd.

In december 2018 was de kick-off van de implementatie in de Indische zaal. Daarbij waren alle 15 medewerkers aanwezig, waaronder de kolonel die over Bronbeek de leiding heeft. Sandra gaat nog glimmen als ze daarover spreekt. Ook een ontvangst in de commandantswoning behoorde tot het programma: wat een schitterende werk- en leefomgeving.

Een kleine werkgroep, bestaande uit de teamcoördinator, de zorgmanager en drie mensen uit de zorg, is inmiddels vol enthousiasme aan de slag gegaan. De betrokkenheid van bewoners en medewerkers is groot. Dat zie en merk je ook als je door het museum struint. Altijd kom je wel bewoners en medewerkers tegen die dan graag iets toelichten.

De moeite waard

Bronbeek is een bijzondere plek. En dat niet alleen door de unieke combinatie van wonen en werken in een museum. Ook het landgoed is indrukwekkend, het eten heerlijk en de geschiedenis, met naast een vaste ook wisselende tentoonstellingen, is intrigerend.

Wil je zelf ervaren hoe bijzonder Bronbeek is? Wij bevelen je een bezoek van harte aan!

Bronbeek laat zien en ervaren dat een toekomst niet bestaat zonder aandacht voor het verleden. En dus ook niet zonder aandacht en zorg voor oudere mensen.

In Bronbeek passen verleden, heden en toekomst harmonieus in elkaar.

7 maart 2019