Irene Kerstens


Ik wil graag de zorg verbeteren, dat was mijn motivatie achter mijn studiekeuze voor Biomedische Wetenschappen. Interesse in het menselijk lichaam heb ik altijd gehad. Hoe werkt het lichaam en welke processen spelen een rol? Ik vind het leuk om me hierin te verdiepen.

In mijn master Health Technology Assessment kwamen de technische kant en de advieskant naar voren. Hoe kun je zorgprocessen zo inrichten dat deze optimaal zijn? Hoe doe je goed onderzoek? Welke stakeholders zijn er? Hoe geef je goed advies? Ik vind het interessant om te zien hoe veranderingen plaatsvinden en draag hier graag aan bij. Uit mijn stages kwam naar voren dat ik het belangrijk vind om te zien dat mijn werk resultaat oplevert. Verder wil ik graag iets betekenen voor anderen, dit geeft mij voldoening.

Na mijn studie wilde ik graag in een ziekenhuis werken met patiënten. Ik deed namelijk (beleids)onderzoek in stages, maar miste de echte ervaringen van patiënten en personeel. In mijn werk als researchcoördinator kon ik mijn onderzoekende en ook mijn resultaatgerichte houding kwijt en werkte ik met patiënten. Het interessantste in werk vind ik het helpen van mensen, daar word ik blij van.

Met plezier werk ik nu bij Infozorg als consultant, om samen mooie resultaten te boeken en plezier te hebben in mijn werk. Mijn ervaring met het werken in ziekenhuissystemen neem ik mee om processen in de informatievoorziening te verbeteren. Bij Infozorg staan de klanten centraal, en ook bij de medewerkers wordt goed gekeken naar wensen en behoeften. Want: ‘Samen kom je ver(der)!’ Hier sluit ik me graag bij aan.

In mijn vrije tijd vind ik het fijn om te kunnen relaxen, ik lees graag een boek. Ook probeer ik mijn conditie op peil te houden door te sporten. Verder houd ik ervan om leuke dingen te plannen met vrienden en familie en houd ik van weekendjes weg.