Drukte in de Saar kraam


Er stonden continu mensen bij onze informatiekraam op de Nedap kennismarkt Meer met Ons dag op 9 juni 2022. En Geert deed wat hij graag doet: uitleggen waarom Saar ons en jou helpt onze huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan. Effectiever, sneller en in één keer goed: deze manier van werken streven wij na. Daarom werken wij dagelijks met het gereedschap dat wij zelf ontwikkelen en verwerken in onze gereedschapskist Saar. En dat gereedschap delen wij graag met jou.

Met minder collega’s meer en complexer werk verzetten, dat is de uitdaging waar wij, functioneel beheerders en informatiemanagers voor staan, nu en de komende jaren. Hoe behouden we de detailkennis van en over onze applicaties in onze zorgorganisatie? En hoe pakken wij de gegevensuitwisselingen in de regio aan die ook op ons afkomen? Ons applicatielandschap wordt door de gegevensuitwisseling in de regio alleen maar complexer. En met al die digitale aanvallen, moeten we toch echt heel zeker weten dat we voldoende grip hebben op de kwetsbare gegevens van onze cliënten?!

Weet jij met jouw organisatie echt heel zeker dat het allemaal goed zit? Expliciet en toetsbaar? Of doe je, omdat ook jij een mens bent, wat we allemaal doen? Zet je soms oogkleppen op, wil je geloven dat het goed zit, maar weet je dat, samen met je collega’s, niet heel zeker?

Om de risico’s die met het complexer worden van de gegevensuitwisselingen op ons afkomen, moet het referentiekader van waaruit we altijd gewerkt hebben als functioneel beheerders en informatiemanagers veranderen. Met andere woorden: ons paradigma klopt niet meer, dus hebben wij een paradigma shift nodig. En van daaruit ontwikkelden wij Saar. We moeten de kennis over de inrichting van onze informatiehuishouding, en dus ook over ons applicatielandschap expliciet maken en voor ons laten werken. En dus helpt Saar ons als een professionele functioneel beheerder en informatiemanager: meer capaciteit zonder extra handen. Eentje die niet ineens de zorgorganisatie verlaat voor een baan elders. Wat wil je nog meer?

Wij zijn niet op zoek gegaan naar een sneller paard, maar we wilden weten hoe we sneller en comfortabeler van A naar B kwamen. En zo ontstond net als de auto, bij ons Saar. Saar bevat onze gereedschappen die maken dat we sneller, eenvoudiger en nauwgezetter onze gegevensvastleggingen en applicaties kunnen beheren. Zodat we veel sneller onze werkwijze kunnen aanpassen aan de vele veranderingen die op ons afkomen. Daar hadden onze kraambezoekers wel oren naar!

Wij ontwikkelen onze gereedschappen en dus Saar, steeds verder. Dat doen wij graag ook samen met onze gebruikers, want we hebben elkaar nodig. Alles wat we gemaakt hebben wisselen wij uit en staat in onze Saar bieb. Zo helpen wij ook elkaar sneller verbeteren.

En daarom waren wij ook op de Nedap kennismarkt Meer met Ons, waar Geert ook een pitch verzorgde. We willen onze kennis en ervaring continu delen en wij gebruiken daarbij ook de Saar API. Hiermee halen wij data op uit andere applicaties, zoals de applicatie Ons. Daarmee laten wij het handwerk afnemen en gaan we steeds meer geautomatiseerd verwerken in Saar.

Ben je nieuwsgierig en wil je net als de bezoekers van onze kraam bij Nedap weten wat Saar kan doen voor jou? Laat het ons weten, dan vertelt Geert, Stef of een andere Infozorg collega je daar graag meer over en demonstreren wij Saar. Dat kan snel en eenvoudig, zeker ook online.

Samen met alle bestuurders, managers en medewerkers in de zorg moeten wij nieuwe wegen ontdekken en bewandelen om alle uitdagingen het hoofd te bieden. Wij dragen heel graag ons steentje daaraan bij.

We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het veroorzaakt heeft

29 juni 2022


Informatiehuishouding

Saar helpt met grip en regie, ook in een regio!

Informatiehuishouding op orde

Meer weten over hoe wij u kunnen helpen?

Aan- of afmelden voor onze maandbrief doet u hier