Puzzel jij met ons mee?


Hoe makkelijker iets is, hoe sneller je ermee start. Het kost geen moeite, daar word je blij van. Tegelijkertijd wordt het werkzame leven er juist niet makkelijker op. De situatie op het gebied van ICT en informatisering is  omvangrijk en in elkaar grijpend. Je moet van goede huize komen en veel kennis bezitten om die complexiteit te doorgronden en het werk weer makkelijk te maken. Een ware puzzel voor specialisten, voor alle betrokkenen. Wij vinden het leuk om die puzzel al 25 jaar te leggen, het werkzame leven makkelijker te maken, puzzel jij met ons mee?

De ontwikkelingen (en daarmee veranderingen) die op de zorg afkomen zijn veel en omvangrijk. We hebben in de zorg te maken met IZA, met NEN7510, met NIS2, met gegevensuitwisselingen als eOverdracht, met Europese maatregelen, met regionale en organisatorische maatregelen. En o ja, de tarieven in de zorg staan ook nog onder druk, de kosten stijgen en we hebben steeds minder mensen voor het toenemende werk. Een meer dan uitdagende puzzel die menigeen doet terugdeinzen.

Zo veel mogelijk kennis delen

Deze uitdagingen zijn niet eenvoudig, ook niet voor ons. We hebben binnen ons bedrijf inmiddels ruim 25 jaar kennis, praktijkervaring en gedrevenheid gebundeld. We staan allemaal met de voeten in de klei en we willen het altijd samen met zorgorganisaties oplossen. Dat brengt ons verder, ondanks alle uitdagingen. Zo bouwen we al jaren aan de realisatie van onze visie: zo veel mogelijk kennis delen en zo laag mogelijke kosten voor onze klanten.

Elke zorgorganisatie in Nederland is in principe voor minstens 80% gelijk. Dus als wij oplossingen maken delen wij die, dat scheelt andere zorgorganisaties heel veel werk en kosten. Wij werken onze praktische kennis uit in concrete legoblokken en die stellen wij aan al onze klanten beschikbaar. Wij zijn er immers van overtuigd: van Lego kan je alles maken…… (luister maar eens naar het vrolijke Lego-reclameliedje, daar word je blij van).

Wat heb jij daar nu aan? Wel, onze detailkennis kan je direct overnemen en toepassen. Geen gezoek, geen analyse, geen onnodig tijdverlies. Pak een legoblok uit onze bibliotheek - de bieb - pas het een klein beetje op je eigen situatie aan - vaak max. 20% - en je bent klaar. Heb je nog vragen? Stem het met ons af, we helpen je snel verder. Zo houden wij onze inzet (uren) ook heel erg laag.

Gereedschapskist met uitleg

Een legoblok is een heel concreet en praktisch handvat. Bijvoorbeeld een uitwerking voor het opzetten van de organisatie rondom functioneel beheer, of breder, de hele informatiehuishouding. Onze handvatten zijn niet alleen beschrijvend, maar juist direct toepasbaar. Zie onze bieb als een grote gereedschapskist vol met gereedschap. Bij elk gereedschap uitleg over hoe en wanneer het te gebruiken. Wij zijn hier al zo lang we bestaan mee bezig. We hebben dus aardig wat kennis en ervaring opgebouwd en beschikbaar. Doe er vooral je voordeel mee. Wil je rondkijken in onze bieb? Meld je dan bij ons, we leiden je rond en vertellen je graag hoe het werkt.

Je vindt in onze bieb bijvoorbeeld ook de score van applicaties op het gebied van BIV (beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid). Die kan je direct gebruiken, een toelichting zit er ook bij. Wij baseren ons hierbij altijd op standaarden en kijken dan ook naar ActiZ en VGN. Zo helpen wij je versnellen als je klaar wilt zijn voor de NEN 7510 of de NIS2 in 2024.

Ook de mapping van zibs op applicatievelden zijn voor veel applicaties uitgewerkt en kan je overnemen. Dat puzzelen hebben wij al voor je gedaan.

Door op deze manier onze kennis te delen kan onze inzet laag zijn. Tegelijkertijd werken we er hard aan om intensief en actief in onze communiteit nog meer kennis en kunde te creëren en delen. Want samen komen we veel verder. Wij van Infozorg zijn doenkers, we houden niet zo van ‘mooipraten’, wel van goed nadenken en goed doen.

Terugkijken en vooruitblikken

We kijken met elkaar en met onze klanten, die we vaak al ons hele bestaan kennen, terug op een mooi jubileumjaar. Een jaar waarin we hard gewerkt hebben. Waarin we wederom elke dag geleerd hebben. Waarin we alles wat we leerden hebben verwerkt in onze bieb. We hebben weer met veel plezier vele implementaties helpen realiseren. We zijn veel abonnementen gestart en hebben lopende abonnementen goed uitgevoerd, want we ontzorgen het hele jaar door. Zo bieden wij abonnementen op functioneel beheerabonnementen op trainingen door middel van e-learning, abonnementen op Infogrip en abonnementen op Saar. Dit alles doen wij met zoveel gedrevenheid en plezier dat we het bij deze, bij wijze van spreken, één keer van de daken schreeuwen. Neem het ons niet te erg kwalijk in ons jubileumjaar.

Complexe dingen simpel maken

Dit alles doen wij ook graag weer in het komende jaar, in 2024. We hopen dat je samen met ons blijft, dan wel gaat puzzelen. Dat we samen het komende jaar weer de vele uitdagingen oppakken en de complexiteit behapbaar en oplosbaar maken. Zodat we niet alleen een mooie visie samen hebben, maar deze ook elke dag uitdragen en realiseren. Zodat jij concreet vandaag aan de slag kan en makkelijker dingen kan oppakken. Want we helpen elke dag om de dingen zo simpel mogelijk te maken, ook al zijn ze complex.

Overigens, wij verhogen onze tarieven in 2024 niet, best uniek, zo zien wij om ons heen. Waarom niet? Dat vertellen wij je graag bij een kop koffie.

Warme groet, mede namens alle Infozorgers,
met dank voor al jullie vertrouwen.

Fijne feestdagen en een gelukkig en saamhorig nieuwjaar

Ilona Pullens

21 december 2023